Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseonderneming Vapiano start met Take Away in Duitsland

Ondanks dat het bedrijf op de rand van de afgrond ligt, geven de franchisenemers van Vapiano zich niet zomaar gewonnen. Moederbedrijf Vapiano SE is bijna failliet, onder andere door het coronavirus, maar franchisenemers van de restaurantketen geven zich niet gewonnen en starten hun bedrijven weer op met Take Away.

De Duitse franchiseformule kent 25 restaurants onder leiding van 17 franchisenemers die buiten de financiële problemen van het moederbedrijf vallen. Maar doordat het moederbedrijf bijna failliet is dreigen deze restaurants ook meegesleurd te worden in het (mogelijke) faillissement.

Sinds op 20 maart bekend werd dat het financieel niet goed gaat met het moederbedrijf zijn curatoren druk op zoek naar een koper voor de formule.

Take Away

In Duitsland is de Take Away momenteel beschikbaar op 21 locaties, ook wordt er vanuit negen locaties een bezorgservice aangeboden. De reden waarom franchisenemers weer gestart zijn is niet alleen financieel, maar ook op het merk Vapiano in Duitsland weer nieuw leven in te blazen.

Ook willen franchisenemers hiermee laten zien dat hun restaurant niet getroffen wordt door dezelfde financiële crisis die het moederbedrijf nu heeft.

Over Vapiano

Vapiano is een eetcafé & restaurant in de horeca en werkt sinds 2002 met franchisenemers. Ze zijn gevestigd op A2 of B locaties. Bij het restaurant kun je pizza’s, antipasti of salade rechtstreeks bestellen bij de chefkok, middenin het restaurant. De chef-kok bereidt alle gerechten vervolgens in het zicht van de klant. De franchiseformule heeft meer dan 200 vestigingen in 33 landen in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

In Nederland zijn zeven vestigingen van Vapiano maar zijn er geen franchisemogelijkheden. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de Nederlandse locaties als restaurant gesloten, maar bieden zij wel Take Away aan.

×