Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisestatistieken 2023: Primera is de grootste franchiseformule van Nederland

Gemakswinkel Primera is ook in 2023 de grootste franchiseformule van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek dat De Nationale Franchise Gids ieder jaar uitvoert onder alle franchiseformules van Nederland. Primera is een coöperatie, de ondernemers zijn mede-eigenaar van de franchisegever. Jumbo is van de supermarkten de grootste franchiseformule.

Primera en Blz sloten in januari 2020 een samenwerking waardoor Primera het boekenspecialisme kan bieden voor ondernemers die daar sterk in zijn en dit willen behouden. Blz. kan hiermee het assortiment uitbreiden voor ondernemers die zoekende zijn naar een combinatiewinkel.

Remie van Klinken, Manager winkels bij Primera: ‘Door de samenwerking verstevigen Primera én Blz hun positie in de markt en bieden ze de ondernemers het beste van twee sterke retailers, waarbij de ondernemer te allen tijde voorop staat.’

Onlangs werd bekend dat Primera met Groothandel Foox en Spar gezamenlijk de Coöperatie Retail Inkoopunie hebben opgericht. Doel van de nieuwe inkoopcoöperatie is om inkoop- en andere voordelen te realiseren binnen de tabaksindustrie.

Supermarkten

Albert Heijn heeft weliswaar ruim twee honderd vestigingen meer dan Jumbo maar circa twee derde van alle vestigingen zijn eigen vestigingen. Na jaren van forse groei, voornamelijk door overname en vervolgens omlabelen van concurrenten, is de groei van grote supermarkten in 2022 bijna tot stilstand gekomen. Ekoplaza, SPAR en Plus zijn de enige supermarkten met uitsluitend franchisevestigingen.

Ontvang gratis meer informatie over Primera

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Primera

×