Franchisevestiging ANWB Rijschool in Utrecht failliet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De franchisevestiging van ANWB Rijopleiding in Utrecht is failliet verklaard, dat laat Verkeerspo.nl op haar website weten. Het hoofdkantoor heeft tijdelijk de bedrijfsvoering overgenomen. “De leerlingen kunnen hun normale lesprogramma voortzetten”, zegt woordvoerder Markus van Tol van de ANWB. Wat de oorzaak van het faillissement is, kan hij niet zeggen, aldus de website.

“Wij betreuren het faillissement van de franchisenemer”, vertelt Van Tol. “Hij is echter zelf verantwoordelijk voor zijn eigen activiteiten. Dat valt buiten onze invloedssfeer.”

Curator

Tot curator is benoemd mr. S.V. Hardonk van CMS Derks Star Busmann N.V.. Hij heeft, ondanks diverse verzoeken, nog geen contact opgenomen met VerkeersPro.nl om commentaar op de kwestie te geven.

Naar verluidt is het faillissement aangevraagd omdat de huur van het bedrijfspand aan de Franciscusdreef in Utrecht niet meer opgebracht kon worden. Er zou nog een rekening van 32.000 euro open staan. De verhuurder eiste een directe betaling van 6.000 euro en had beslag laten leggen op een rekening.

Rechtspersoon

De failliete rechtspersoon waar de franchisevestiging van ANWB Rijopleiding Regio Utrecht onder viel is Ledi BV. Het faillissement is op 19 november uitgesproken door de rechtbank.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.