Franchisevestiging ANWB Rijschool Groningen failliet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

anwb-rijopleing-grongingen-failliet

Woensdag jl. werd de franchisevestiging van ANWB Rijopleiding in Groningen failliet verklaard door de rechtbank Noord-Nederland. “Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt om de rijlessen van leerlingen van de rijschool gewoon door te laten gaan,” zo laat curator Erik Eshuis weten.

Leerlingen van de Groningse rijschool tekenden hun contract bij de landelijke organisatie en worden opgevangen door andere rijscholen. “Over het opvangen van leerlingen van failliete rijscholen bestaan onderlinge afspraken tussen ANWB-rijopleidingen.” De leerlingen kunnen dus hun lessen alsnog voortzetten.

Bij de rijschool waren 14 werknemers actief, waaronder 11 rijinstructeurs. Over een eventuele doorstart van de rijschool wordt nog onderhandeld, aldus de curator.

Vorige week liet Sprout nog weten dat uit onderzoek van Rijschoolvandaag.nl ongeveer 10% van de rijscholen binnen 18 maanden wil stoppen. In de meeste gevallen sluit de rijschool omdat de eigenaar met pension gaat. Ook is het voor een aantal rijschoolhouders het negatieve imago een reden om te stoppen. “Rijden voor bodemprijzen, leerlingen oplichten en slecht rijles geven zijn enkele voorbeelden hiervan. De bracheorganisaties mochten zelfs bij Kassa uit gaan leggen wat hen bezielt,” aldus Rijschoolvandaag.nl. Een derde reden om te stoppen zou simpelweg een te kort aan leerlingen zijn.

Waarom de franchisevestiging van ANWB Rijopleiding in Groningen failliet ging is niet bekend gemaakt.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise