Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisevestigingen VakantieXperts vallen buiten faillissement D-reizen

Het bedrijf achter de reisorganisatie D-reizen, D-rt Groep, is failliet verklaard. D-rt Groep geeft aan dat de reissector enorm is getroffen door de coronacrisis. Wat de mogelijkheden zijn voor klanten met een betaalde reis of voucher is nog onbekend.
Gevolgen voor klanten

De gevolgen die het faillissement heeft voor klanten die al betalingen hebben verricht is nog onduidelijk. De reisorganisatie is wel aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De mogelijkheden die dit met zich mee brengt zijn nog onbekend

Mogelijke doorstart

D-reizen telt ruim 285 reisbureaus, 1150 medewerkers en een afdeling klantenservice. De franchisevestigingen die tot de VakantieXperts formule horen vallen buiten het faillissement. Mogelijkheden van een doorstart worden momenteel bekeken.

Topman Jan Henne De Dijn noemt het “een gitzwarte dag” voor de reisorganisatie. “Hopelijk komt er een doorstart zodat het bedrijf, in ieder geval deels, nog door kan, de werkgelegenheid kan worden behouden en de consument dus ook in de toekomst reizen kan blijven boeken via D-reizen.”

Verloren rechtszaak

D-reizen stapte vorige maand naar de rechter. Dit deed het bedrijf met als doel een snelle betaling af te dwingen uit het voucherfonds. Dit fonds is opgezet ter ondersteuning van de reisorganisaties. Zij moeten namelijk geld terugbetalen aan klanten die al een reis hadden geboekt voordat de coronamaatregelen dit niet mogelijk maakte. D-reizen verloor deze zaak.

×