Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

‘Franchisewet zorgt voor formule-hoppen’

Michiel Meijer, algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep, verwacht dat de nieuwe franchisewet ervoor zorgt dat franchisenemers van hypotheekformules gaan kijken of ze bij een concurrerende franchiseformule beter af zijn. Dit laat hij weten tegenover Am:, een platform voor professionals in de financiële dienstverlening.

Staatssecretaris Mona Keijzer stuurde vrijdag jl. de franchisewet naar de Raad van State en moet franchisenemers meer in bescherming nemen. Meijer stelt tegenover Am: dat Van Bruggen Adviesgroep daar klaar voor is: “We hebben anderhalf jaar geleden de volledige franchiseovereenkomst plus ons bijbehorende handboek herzien. Daarbij hebben we van beide kanten gezocht naar een nieuw evenwicht. Er zijn meer verplichtingen doorgeschoven naar de franchisegever.”

Geen zorgen

Ondanks de ophef rondom de nieuwe franchisewet, met name bij retailformules, maakt Meijer zich er geen zorgen over. Hij verwacht wel dat andere partijen in de hypotheekmarkt het er mogelijk nog moeilijk mee gaan krijgen en dat door de wet franchisenemers over zullen stappen naar een andere formule. “We worden al benaderd door franchisenemers van andere ketens, omdat ze hun relatie met de franchisegever niet evenwichtig vinden”, aldus Meijer.

CMIS Franchise en De Hypotheker

CMIS Franchise, waar o.a. de franchiseformules van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek onder vallen, vindt het te vroeg om een reactie te geven op de nieuwe franchisewet. Een woordvoerder laat weten dat het voorstel net is ingediend en er nog geen tijd is geweest om het te bestuderen.

Ook franchiseformule De Hypotheker laat weten dat de impact van de wet op zowel de financiële branche als de eigen organisatie nog bestudeerd moet worden.

×