Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Frans Couwenberg franchisenemer LMI Nederland: ‘Heb ook vertrouwen in je eigen kennis’

Per 1 september jl. is Frans Couwenberg in Veldhoven gestart als franchisenemer van LMI Nederland. Na 25 jaar ervaring op te hebben gebouwd in loondienst, was het tijd om voor zichzelf te starten. Via De Nationale Franchise Gids is Frans in contact gekomen met LMI. “Ik heb tijdens het oriënteren verschillende partijen gesproken. LMI stak er met kop en schouders bovenuit. Bij de formule heb ik grote vrijheid in handelen en het LMI hoofdkantoor ondersteunt mij daarbij.”

“Ik heb gesproken met Edwin Hoek, franchisegever van LMI en had meteen een goed gevoel. In de opstartfase, waar ik nu nog in zit, leer ik de programma’s kennen waarmee we werken. Op dit moment kom ik ook veel in contact met ondernemersverenigingen en ondernemers om mijn netwerk verder uit te breiden. Een voordeel van ondernemen in franchise is dat je niet zelf achter de informatie aan hoeft te gaan om jezelf te ontwikkelen. Op de hoogte blijven van kennis en het delen van kennis met je collega-franchisenemers is erg nuttig en belangrijk.”

Hulp vanuit het hoofdkantoor

Frans is blij met de keuze voor LMI. Tijdens het opstarten helpt de franchiseformule veel, met name op praktische zaken. “Op de LMI Academy zijn een paar situaties geschetst en hoe ik daarop kan anticiperen en hebben ze me onder andere laten oefenen om in contact te komen met klanten. Ook de bereikbaarheid van mijn mede-franchisenemers is zeer goed. Je kunt altijd sparren met anderen, vragen hoe zij in bepaalde situaties hebben gehandeld. En dat is toch een flink voordeel ten opzichte van een onderneming onder eigen vlag.”

Ondernemers helpen

Dat Frans al 25 jaar met ondernemers werkt, is niet voor niets: “Ik krijg een goed gevoel als ik ondernemers kan ondersteunen met onze programma’s en mijn kennis en ervaring in het leiden van bedrijven. Als je op basis van goed vertrouwen aan tafel zit met een ondernemer en als klankbord kunt fungeren, ontstaan er vaak mooie dingen.”

Tot slot heeft Frans tips voor mensen die zich aan het oriënteren zijn om ook franchisenemer te worden als leiderschapscoach: “Heb vooral ook vertrouwen in je eigen kennis en laat je vooral in het begin niet tegenhouden door afwijzingen. Goede eigenschappen in deze branche: je moet flexibel zijn en goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en mensenkennis hebben. Ondernemers hebben behoefte aan iemand waarmee ze stappen kunnen zetten. Vroeger moesten ze alles alleen doen. Tegenwoordig kan dat niet meer.”

×