Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Frans-Italiaanse brillenreus aast op moederbedrijf Pearle

Woensdag jl. bevestigde grootaandeelhouder HAL en EssilorLuxottica dat er onderlinge gesprekken plaatsvinden omtrent moederbedrijf GrandVision. EssilorLuxottica zou naar verluid een bod van €7,1 miljard hebben uitgebracht op het moederbedrijf van o.a. Pearle en Eye Wish.

HAL

Holland-Amerika Lijn (kortgezegd HAL), is een beursgenoteerde beleggingsmaatschappij van de familie Van der Vorm. Het bedrijf is opgericht met de verkoopopbrengst van de Holland-Amerika Lijn. Eén van de eerste beleggingen van het bedrijf was GrandVision. De optiekketen groeide binnen 20 jaar uit tot de grootste optiekketen ter wereld. GrandVision telt inmiddels 36.000 werknemers.

EssilorLuxottica

De Frans-Italiaanse brillenreus is zelf ook ontstaan uit een fusie. Eind 2018 vormden de Fransen en Italiaanse producenten van luxe brillen één organisatie met een beurswaarde van €57 miljard en 150.000 werknemers.

EssilorLuxottica staat voornamelijk bekend om haar productie en ontwerp van luxe brillen merken. Denk hierbij aan merken als Ray Ban en Oakley. Met deze ‘deal’ krijgen de merken er in één klap 7.000 verkooppunten in 40 landen bij.

×