Fusie D.I.O. en DA nog niet goedgekeurd door ACM

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

DA Oud Gastel franchise

Franchiseformules DA & D.I.O. mogen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hun krachten nog niet bundelen. Holland Pharma, het moederbedrijf van DA, mag FACO, het moederbedrijf van D.I.O., nog niet overnemen.

Uit eerdere berichten bleek al dat de twee drogistformules met betrekking tot distributie en inkoop graag wilden samenwerken. ACM wil echter eerst nog nader onderzoek doen naar de gevolgen van de overname op de groothandelsmarkt voor drogisterijproducten. Dit meldt RetailNews.

ACM voorziet voor de retail geen concurrentieproblemen door de overname. De consument heeft nog genoeg andere opties in drogisterijen naast D.I.O. en DA. Maar op het gebied van de groothandelsmarkt in drogisterijproducten kunnen zich wel problemen in de concurrentie voordoen.  Holland Pharma en FACO hebben allebei een groothandel waarmee ze naast de eigen formules zelfstandige drogisterijen, apotheken, webwinkels en supermarkten voorzien.

ACM wil onderzoeken of de andere groothandels wel genoeg tegendruk kunnen geven op het fusiebedrijf. Daarnaast wil ACM ook kijken of de concurrentie op detailhandelsniveau kan voorkomen dat  de groothandel de voorwaarden verslechterd of dat de prijzen verhoogd worden.

De Nederlandse Drogisterij Service, het onderdeel van Holland Pharma die DA onder zijn hoede heeft, laat weten dat het verwacht dat het resultaat van het onderzoek zal zijn dat de concurrentie niet in het geding komt.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website