‘Fusie DA en D.I.O. zorgt voor te groot machtsblok’

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

D.I.O. drogisterijen franchise

Drogisterijgroothandel Vriesia is tegen een mogelijke fusie tussen Holland Pharma en FACO, de moederbedrijven van DA en D.I.O. drogisterijen. De groothandel is bang dat er door de voorgenomen fusie te veel macht bij het fusiebedrijf komt te liggen.

Wanneer de fusie door zou gaan, zouden ongeveer 400 van de 550 drogisterijen onder één naam doorgaan. Daardoor zou er een derde grote partij naast Kruidvat en Etos komen. “Te weinig partijen bepalen de prijs en dat is voor de zelfstandige drogisterij niet goed en gaat een onontkoombaar effect hebben”, aldus directeur operations André Bruinsma van Vriesia op retailnews.nl.

D.I.O. drogisterijen en DA maakten eind 2015 al bekend dat ze een samenwerking wel zagen zitten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is nog naar de zaak aan het kijken. De ACM zal dan vooral kijken naar de gevolgen op het gebied van concurrentie op de groothandelsmarkt. Met de voorgenomen fusie zouden de moederbedrijven Holland Pharma en FACO, ook twee bekende groothandels, samen gaan.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website