Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Fusie tussen Vakcentrum en Gebra een feit

Het Vakcentrum bundelt haar krachten met Gebra, de brancheverenigingen voor zelfstandige winkeliers in het midden- en kleinbedrijf, bundelen hun krachten en integreren tot één organisatie: het Vakcentrum.

Op 22 en 23 januari jl. gaven de leden van Gebra en het Vakcentrum respectievelijk hun steun aan het voorstel van beide besturen.  In de loop van dit jaar zal de fusie zich in de praktijk gaan uiten. Het bureau van Gebra in Zoetermeer wordt in de loop van 2018 gesloten. De medewerkers gaan onderdeel uitmaken van het Vakcentrum. Door de krachtenbundeling vertegenwoordigt het Vakcentrum 2.800 winkels met 200.000 werknemers.

Volgens beide partijen is integratie een antwoord op de snel veranderende omgeving waarin de leden van de verenigingen opereren. Beide partijen hebben hierover met elkaar gesproken in 2017 en besloten hier proactief op in te spelen. “Markten en het consumentengedrag veranderen. Harde scheidslijnen tussen branches en sectoren verdwijnen en omnichannel retail is inmiddels de norm. Bedrijven ontkomen er niet aan hierop in te spelen.  Eén van de speerpunten van het Vakcentrum is de versterking van de positie van franchisenemers in de relatie tot de franchisegevers.” aldus het Vakcentrum.

×