Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Gamma en Karwei gegroeid na coronacrisis

Het moederbedrijf van Gamma en Karwei, Intergamma, behaalde vorig jaar een omzet van ruim 1,4 miljard euro. Dat is enigszins hoger dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis was.

Het brutobedrijfswinst (ebitda) bedroeg 191 miljoen euro, vergeleken met 136 miljoen euro in 2019. Het verschil werd veroorzaakt door een eenmalige herwaardering van voorraden met een waarde van 30 miljoen.

Uitmuntend jaar

In vergelijking met 2020 presteert Intergamma ondermaats. Toen was de omzet 1,7 miljard. Maar het was volgens de maatschappij een ‘uitmuntend jaar’ ondanks corona. Het afgelopen jaar zijn bouwmarkten vierenhalve maand open en dicht geweest. Het omzetverlies werd grotendeels gecompenseerd door de online verkoop en click & collect. Daarmee is 280 miljoen opgeleverd.

Nieuwe CEO

Eerder werd bekend dat CEO Harm-Jan Stoter na bijna 17 jaar stopt. Joost de Beijer wordt per 1 september de nieuwe CEO van Intergamma.

Als CEO van Intergamma krijgt De Beijer straks de leiding over bouwmarkten Gamma en Karwei. Hij is geen onbekende in de branche: tussen 2014 en 2020 was hij managing director van concurrent Praxis. Daarna stapte hij over naar de Hema, waar hij tot begin dit jaar financieel directeur was.

Gamma en Karwei

Gamma en Karwei zijn grote bouwmarktformules in Nederland en richten zich op de moderne doe-het-zelver. De formules bieden de klant alles aan voor het verbouwen, onderhoud en verfraaien van de gehele woning en de directe omgeving.

×