Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Garageformule James zelfstandig

De Profile-garageformule James gaat per 1 oktober a.s. zelfstandig verder. Daarover hebben de franchisenemers een overeenstemming bereikt met The Alwaysbemobile Company, dat de formule in 2008 begon.

De 65 vestigingen worden eigenaar van de nieuwe keten en verwacht wordt dat de ambities op deze manier sneller gerealiseerd kunnen worden. James-directeur Michiel Meijer zal de dagelijkse operations aansturen. Voor de overige franchiseformules van The Alwaysbemobile Company, zoals Profile Tyrecenter en Autoglaz, verandert er niets.

De verandering is een gevolg van de verbreding bij Profile Tyrecenter, dat zich naast verkoop van banden steeds meer richt op het volledig onderhoud van auto’s. Daardoor ontstaat volgens Patrick Ledegang, Algemeen Directeur van The Alwaysbemobile Company, een te grote overeenkomst met James. “Met de James-ondernemers hebben we besproken hoe we beide formules de meest kansrijke marktpositie kunnen geven. Hier is verzelfstandiging van de James-formule, los van The Alwaysbemobile Company, de beste keuze. Zo kunnen beide franchiseformules zich volledig concentreren op hun eigen kracht, zonder rekening te hoeven houden met de belangen van de collega-formule,” aldus Ledegang.

Volgens Denis van Altena, bestuursvoorzitter van James, biedt het zelfstandig worden de franchisenemers veel nieuwe kansen. “We kunnen ons groeiscenario versneld realiseren en beter inspelen op de behoeften van de markt. Groeipunten zijn het onder andere uitgroeien naar een landelijk dekkend netwerk, het vergroten van de naamsbekendheid en het verstevigen van onze positie in de zakelijke onderhoudsmarkt.”