Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Geen doorstart Lake Side

Er komt geen doorstart voor de onlangs failliet verklaarde Lake Side. Er kwamen twee biedingen binnen voor de modeformule, maar beide partijen haakten om uiteenlopende redenen af. Dat laat curator Ralf van der Pas weten in het eerste faillissementsverslag.

Op 21 februari jl. werd de formule failliet verklaard en telde op dat moment achttien vestigingen onder eigen beheer en tien onder franchisenemers. De formule was de afgelopen twee jaar in handen van het management, bestaande uit Hans den Arend en Daniëlle Horsten. Zij spraken met ABN Amro af het krediet van een miljoen euro in twee jaar tijd te halveren. Dit bleek door een omzetdaling echter niet haalbaar.

Het faillissement heeft ook gevolgen voor de tien franchisenemers. De curator had de voorkeur om de winkels in eerste instantie open te houden en de situatie ‘zoveel mogelijk bij het oude te laten’, waarbij de franchisenemers geen franchise- en managementfees hoefden te betalen. Zes franchisenemers gaven echter aan daar niet aan mee te willen werken en stopten direct. Volgens Van der Pas gaan vier franchisenemers zelfstandig verder.

×