Geen geschikte koper gevonden voor Welkoop

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Het verkoopproces van franchiseformule Welkoop is voorlopig gestaakt. Agrifirm, moederbedrijf van Welkoop, kon geen overeenstemming bereiken met de geïnteresseerde partijen.

Private equity-partijen en family offices toonden interesse. Ceo van Welkoop, Ton Loman, laat aan Het Financieele Dagblad weten: “We wilden een faire prijs voor Welkoop, maar dat zat er in de huidige marktomstandigheden niet in.”

Naast de huidige marktomstandigheden speelde ook de terughoudendheid van banken een rol bij het staken van het verkoopproces. “Als het om de aankoop van een winkelketen gaat, krijgt een koper van zijn bank te horen dat er geen financiering wordt gegeven”, aldus Loman.

Agrifirm zette de tuin, dier & buiten formule en de franchiseorganisatie Agri Retail eind 2015 in de verkoop. Het verkopen van de formule was onderdeel van een nieuwe koers waarbij Agrifirm zich alleen nog wil focussen op diervoeding en akker- en tuinbouw. De jaaromzet van de 160 Welkoop vestigingen is goed voor tweehonderd miljoen euro.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website