‘Geen reden tot zorgen over toekomst Bruna’

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bruna Franeker franchiseformule

Franchiseformule Bruna heeft de afgelopen jaren flink wat tegenslagen gehad. Volgens een woordvoerder van Bruna zijn de jaren met dieptepunten voorbij en kan er gekeken worden naar de toekomst. Ondanks dat er ook dit jaar nog geen zwarte cijfers geschreven kunnen worden. “De prestaties zijn dit jaar verbeterd en is er geen reden om bezorgd te zijn over de toekomst van Bruna.”

Bruna publiceerde in de jaarrekening over 2016 een verlies van circa 7 miljoen euro. De franchiseformule kreeg eerder dit jaar een extra krediet van aandeelhouder ING. Hier is echter nog geen gebruik van gemaakt. De zegsvrouw laat tegenover de Telegraaf weten dat de verbeterde resultaten te danken zijn aan o.a. de veranderingen in het assortiment en de uitbreiding van het winkelbestand.

Bruna staat sinds deze maand onder leiding van George Steur, die Rob Schuyt opvolgt als algemeen directeur. “Bruna is een prachtig bedrijf, dat met bijna 150 jaar een enorme geschiedenis heeft. Het is één van de sterkste retail merken in Nederland. Tegelijkertijd is het nodig de keten weerbaarder te maken en verder te laten groeien, onder meer door ontplooiing van nieuwe commerciële concepten, verdere marktontwikkeling en verbetering van klanttevredenheid”, aldus Steur.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • Dhr v. Getteren

    In en in triest dat zo’n bedrijf het ook niet gaat redden. Dat is wel duidelijk. ING helpt nu, maar deze lening moet ook terugbetaald worden, met rente !

    Diverse Bruna eigenaren zien het niet meer zitten. En ben je 1 van de gelukkigen die een dikke portemonnee hebt, dan zorg je dat je je zo snel mogelijk laat uitkopen en het zinkende schip verlaat. Want als dat gebeurt dan gaat je gehele vermogen mee ten onder.

    Een vroegere Bruna ondernemer die nu gelukkig is bij een gezond bedrijf !

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website