Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Gemakswinkel Primera in de telecom?

Winkelketen Primera gaat testen met het aanbieden van een telecom-assortiment. Daarvoor is Primera een samenwerking aangegaan met o.a. KPN, Lebara, Alcatel en SWOOP. Er zal in eerste getest worden op vijf locaties. Uiteindelijk verwacht de winkelketen een deel van het telecomassortiment aan te bieden bij meer dan 500 Primera winkels.

Lokale kansen Primera

“In steeds meer steden ontstaan lokaal kansen, daar waar telecomspecialisten verdwijnen”, aldus Nathalie Jaske, assortimentsmanager bij Primera. Primera richt zich in eerste instantie meer op het goedkope segment mobiele telefoons, al dan niet in combinatie met een prepaidabonnement. Ook wordt een assortiment aan refurbished Apple iPhones van SWOOP aangeboden. Voornamelijk van deze laatste service wordt veel verwacht.

In hoeverre de testperiode later een vervolg krijgt, zal afhangen van de resultaten in de vijf testwinkels, de beschikbare winkelruimte en de lokale situatie in de markt. De aanwezigheid van een directe concurrent bij de Primeravestiging zal bijvoorbeeld meegewogen worden bij de beslissing. Jaske is in ieder geval positief: “De eerste weken zijn veelbelovend, wij hopen dat deze lijn doorzet en wij snel kunnen opschalen.”

Eerder dit jaar nam Op=Op Voordeelshop al telecomproducten op in zijn assortiment. Daarmee hoopt de discountformule in te spelen op onder meer het verdwijnen van Kijkshop.

×