Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Geopende Papa John’s slechts eerste van velen

Afgelopen maandag 18 juli j.l. is aan de Rijnstraat 60 in Amsterdam de eerste vestiging van Papa John’s in Nederland geopend. Al eerder hebben we bericht over de introductie van deze bekende formule, met bijna 5.000 winkel wereldwijd. De Nationale Franchise Gids praat met Master franchiser Jitesh Patel en partner Jaspar Gill. De heren zijn blij met de interesse: “We zijn vanochtend geopend en hebben eigenlijk continu mensen in de winkel gehad”, aldus Patel.

Patel is in Groot-Brittanië al franchisenemer van 18 Papa John’s vestigingen. “Ik heb zelf 18 winkels in de UK, en ben al 11 jaar lang actief voor Papa John’s. We zien dat de markt daar met 400 winkels verzadigd is. Daarom hebben we gezocht naar een soortgelijke markt met soortgelijke consumenten en eetgewoontes. Nederland leek een logische volgende stap“, aldus Patel. De zakenpartner van Patel, Jaspar Gill, is zelf nu eigenaar van 1 Papa John’s in de UK. Deze heeft hij zes maanden geleden geopend. Hij ziet nog veel mogelijkheden voor de franchise in Nederland. Tevens is de franchise nu ook te vinden in Frankrijk en Spanje.

papa john

Patel en Gill zijn zich bewust van franchise concurrenten Domino’s Pizza en New York Pizza. “We hebben in de UK ook Domino’s Pizza, veel van onze franchisenemers zijn oud-franchisenemer bij Domino’s. Het zijn prachtige formules, alleen denken wij dat we met meer ovens, werknemers, en scooters, de consument sneller kunnen bedienen, met minstens net zo lekkere pizza.” Hieruit blijk ook de toegevoegde waarde die de heren denken te bieden aan de Nederlandse markt. Ze vertellen dat in veel van de bestaande pizza-formule vestigingen bijvoorbeeld maar één oven aanwezig is. Hoewel dat voor 80% van de tijd voldoende is, willen de heren juist de klant in die 20% van de tijd ook goed en tijdig kunnen bedienen. De vestiging van Papa John’s zelf is eenvoudig ingericht. Een afhaal-counter zonder zitplaatsen. De formule gaat duidelijk voor het take-away segment.

Deze eerste vestiging betreft nog geen franchise-vestiging. Patel geeft aan dat in de komende 8 weken ook een shop geopend gaat worden in het noorden van Amsterdam. Daarna zal snel Amstelveen volgen. Deze winkels zullen allen in eigen beheer geopend worden, maar Patel en Gill zien wel kansen voor franchise. “We willen het komend jaar met 15 vestigingen groeien. Hoewel we de eerste winkels in eigen beheer openen, staan we er zeker open voor deze te overhandigen aan een franchisenemer, mocht de goede kandidaat zich aandienen. De overige winkels zullen we sowieso gaan franchisen”, aldus Patel. De heren geven aan dat er nu al mensen zich aanmelden voor franchise die spontaan de winkel passeren.