Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Getir neemt branchegenoot Gorillas over

In de eerste weken van december werd de overname van Gorillas door Getir bevestigd. Hiermee is Getir veruit de grootste bezorgformule op de Amsterdamse markt. De gesprekken met betrekking tot de overname tussen de twee bezorgpartijen liepen sinds oktober.

Overname Gorillas

Gorillas was geruime tijd op zoek naar een partij voor overname. De bezorgservice werd in 2020 opgericht en maakte een snelle groei door tijdens de coronacrisis. Gorillas maakte zich populair vanwege de belofte om boodschappen binnen tien minuten bij de klant thuis te bezorgen. Na de coronapandemie nam de populariteit van de bezorgdienst af: de winst liep terug en vanwege de grote concurrentie lukte het de bezorgpartij niet om haar marktpositie te vergroten. Om deze reden ging Gorillas in gesprek met Getir over een overname.

Sterke marktpositie

Door de overname versterkt Getir haar marktpositie in verschillende Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waar Gorillas is opgericht. Ook blijven er in korte tijd slechts twee grote bezorgpartijen over: Getir en het uit Duitsland afkomstige Flink. In Amsterdam telt Getir 10 (en Gorillas 13) darkstores tegenover acht van Flink.

“Markten bewegen op en neer, maar klanten houden van onze dienst en de vraag naar gemak zal blijven bestaan,” aldus Nazim Salur, oprichter van Getir. Salur kijkt positief naar de toekomst: “De snelle boodschappenbezorgindustrie zal de komende jaren gestaag blijven groeien en Getir zal de sector leiden die het zeven jaar geleden heeft gecreëerd.”

Bezorgformule Getir

In 2015 werd Getir opgericht in Turkije. Al snel maakte de formule een internationale groei door. Deze groei werd versneld door de coronacrisis. Inmiddels is Getir actief in negen landen op drie continenten. Door het uitgebreide assortiment van bekende A-merken tot aan lokale producten, wekelijkse deals en zeer snelle bezorging onderscheidt Getir zich van de concurrentie.

Als gevolg van de ontwikkelingen die de bezorgformule doormaakt is het op zoek naar pioniers die zich als Getir Service Partner bij het bedrijf aan willen sluiten. Je wordt volledig eigenaar van de store en verantwoordelijk voor de distributie van boodschappen naar de klant.

Ontvang gratis meer informatie over Getir

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Getir

×