Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

“Gewoon jezelf blijven, dat werkt het beste!”

Frank Lambrechts is sinds december jl. franchisenemer bij World Options, specialist in het organiseren van nationaal en internationaal transport. Frank is 48 jaar, getrouwd, heeft twee kinderen en exploiteert de regio Tilburg-Waalwijk. In dit interview vertelt hij over zijn eerste ervaringen als franchisenemer bij World Options.

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Hiervoor ben ik jarenlang bedrijfsleider geweest bij diverse detailhandelsbedrijven. Na een reorganisatie werd ik boventallig en ben ik voor de ANWB gaan werken. Na vier jaar volgde ook daar weer een grote reorganisatie. Nu mocht ik wel blijven, maar het kriebelde al eerder en nu besloot ik dan echt de stap naar het ondernemerschap te maken. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.”

Hoe gaan de zaken?

“De zaken gaan goed. December is voor veel bedrijven een drukke maand, toen hadden ze minder tijd voor mij. Daarna is het volume goed op gang gekomen – inmiddels heb ik al ruim twintig klanten. Ik heb eerst een interne opleiding bij World Options gevolgd, waarbij alle facetten van het ondernemerschap uitgebreid worden behandeld. Mijn echtgenote heeft trouwens ook de opleiding gedaan. Vooralsnog kan ik het alleen af, maar als ik het te druk krijg dan kan zij inspringen.”

Tevreden over de formule?

“Vanaf het begin had ik al meteen een goed gevoel bij de formule en dat is zo gebleven. Het systeem met het online portaal zit goed in elkaar. De klant en de franchisenemer worden hiermee echt ontzorgd. Klanten gebruiken het systeem en je ziet de zendingen vanaf je bureaustoel binnenkomen. De franchisegever en de centrale customer support is steeds snel paraat voor ondersteuning.”

Bevalt het ondernemerschap je?

“Heel erg. Ik merk dat ik nu met hele andere ogen kijk naar bedrijven en dat mijn hele blik veel wijder is geworden. Ik zie nu overal kansen, het is een heerlijk gevoel om een klant binnen te halen. Dat voelt steeds weer als een overwinning. Het contact met de klant vind ik ook erg leuk, ik realiseer voordelen en gemak voor de klant. Dat maakt de klant blij, en mij natuurlijk ook.”

Wat is je doelstelling?

“Eind dit jaar wil ik zestig klanten hebben, ik zit goed op schema. Op korte termijn ambieer ik geen personeel, maar voor de toekomst kan ik dat nog niet inschatten. Mocht het te druk worden dan kan mijn echtgenote misschien nog helpen, maar zoals ik er nu in sta blijft het daarbij,” zo vertelt Lambrechts. “De vrijheid en zelfstandigheid bevalt mij goed, maar vereist wel wat discipline om voldoende acquisitie te plegen.”

Wat is je ondernemerstip?

“Gewoon jezelf blijven! Ik had nog weinig ondernemerservaring, wel commerciële ervaring maar helemaal geen ervaring in de zakelijke dienstverlening. Voor mij was dus veel nieuw en onbekend. Leuke is dat ik merk dat als je jezelf blijft, en overtuigd bent van de meerwaarde van je product, je de beste resultaten neerzet.”

×