Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Goed nieuws voor Yarden

07 oktober 2020
Yarden mag eenzijdig haar polissen aanpassen. Uitvaartformule Yarden had te hoge polissen afgesloten tegen te gunstige voorwaarden en leed daarop veel verlies. De kosten van deze diensten en producten in deze pakketten waren de afgelopen jaren sneller gestegen dan voorzien. Gevolg daarvan was dat de polissen voor Yarden verliesgevend werden waarmee de hele continuïteit onder druk kwam te staan. Yarden zou in de toekomst voor hoge uitgaven komen te staan die dan niet konden worden betaald uit beleggingsopbrengsten of premies. Dat was mede reden aanleiding voor mogelijke overname voor branchegenoot DELA. Eind september jl. werd bekend dat die overname van de baan is.

De zaak draait om naturapakketpolissen. Daarmee hebben klanten recht op een uitvaart zonder dat ze iets hoeven bij te betalen. Om wat meer financiële ruimte te creëren wil Yarden 390.000 van die polissen aanpassen en de jaarlijkse kostenstijging bij deze klanten in rekening brengen. In de algemene voorwaarden staat vermeld dat Yarden de polissen eenmalig kan aanpassen.

Nu heeft de uitvaartorganisatie te horen gekregen van het financiële klachteninstituut Kifid dat de voorwaarden van de oude pakketpolis gewijzigd mogen worden. Slechts negentien polishouders verzetten zich tegen dat plan. Vorige maand ging de voorzieningenrechter daarin mee. Die vond dat de wijzigingen in deze gevallen voorlopig ongedaan gemaakt moeten worden. Yarden gaat tegen die uitspraak in hoger beroep.

Het Kifid besloot geen aandacht aan de uitspraak van de rechter te schenken, omdat die uitspraak “niet meer is dan een voorlopige voorziening en geen inhoudelijk oordeel bevat”. “Er moet nog een rechter inhoudelijk naar deze zaak kijken naar aanleiding van de voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter. Dat hebben wij al gedaan.”

[box]Wil je franchisenemer worden bij Yarden? Klik dan hier.[/box]

 

×