Grando: ‘We zoeken ondernemers met een passie voor de klant’

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Grando purmerend

Bij Grando Keukens & Bad staat de lokale ondernemer centraal en zijn belangrijkste taak is: klanten tevreden maken. Directeur Jean-Paul Hagen van Grando Retail vertelt: “Een van de sterke punten van onze formule is dat we de lokale ondernemer op de voorgrond plaatsen. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat de ondernemer alles zelf moet regelen, Grando Retail is een full service franchisegever. Bij Grando is iedere franchisenemer 100% ondernemer. Maar hij kan door ons helemaal ontzorgd worden.”

“We kunnen de administratie faciliteren, logistiek, verkoopondersteuning, trainingen, marketing, noem maar op. Maar niet alles is verplicht.  Wil een ondernemer de administratie door een eigen boekhouder laten voeren, dan kan dat. Ik denk dat dingen als een website bijhouden en inrichten, of administratie voeren, niet meer te doen is door de individuele ondernemer. Wij faciliteren het allemaal.”

Grando Retail monitort natuurlijk hoe alle ondernemers het doen. Hagen: “Niet alleen kijken we naar de cijfers, en kunnen ondernemers zich met anderen vergelijken, ook doen we kwalitatief onderzoek. Klanten kunnen enquêtes invullen, waarmee we kwaliteitsmetingen uitvoeren.” Ook bij het inrichten van de winkel heeft de ondernemer veel vrijheid, en een belangrijke stem. “We gaan niet zo ver dat we aan ondernemers in detail voorschrijven hoe de winkel ingericht moet worden.”

Vliegende start

Hagen: “Grando wil niet per se groeien om het groeien. We zijn altijd op zoek naar goede ondernemers die kansen zien in een bepaalde regio. Die goede ondernemers die we zoeken, moeten in ieder geval gedreven zijn, passie hebben voor de klant. Kennis van de keukenbranche is een pre, maar geen must. In mijn ogen is een ondernemer ook altijd leergierig en veranderingsbereid, en staat open voor andere en betere dingen. Bij de opening van de nieuw filiaal gaan we natuurlijk regionaal een forse marketing campagne voeren. Daarbij worden allerlei middelen ingezet. Van online leadgeneratie tot adverteren in regionale media. Hoe dan ook is het de bedoeling dat je een vliegende start krijgt.”

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Grando Keukens & Bad? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.