Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Grandvision boekt stabiele omzet

GrandVision, het moederbedrijf van Eye Wish Opticiens en Pearle Opticiens, lijkt zo goed als immuun voor de coronacrisis. De omzet van Grandvision is in het eerste kwartaal zo goed als stabiel gebleven.
Lichte daling in omzet, stijging in brutowinst

De omzet van GrandVision bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar 889 miljoen euro, een daling van ongeveer 1,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gecorrigeerde brutowinst steeg van 41 miljoen euro naar 79 miljoen euro. Het FD meldt dat bijna alle winkels van Grandvision vandaag zijn heropend.

Het einde is in zicht van de juridische strijd tussen GrandVision en de beoogde nieuwe eigenaar, Essilor Luxottica. De verwachting is dat het arbitragehof in Genève in juni uitspraak zal doen over de zaak. Het Nederlandse bedrijf hoopt de Italiaans-Franse brillengroep te dwingen tot aankoop tegen de onderhandelde prijs van 7,2 miljard euro.

Verzoek Essilor Luxottica afgewezen

Essilor Luxottica beschuldigde GrandVision ervan het afgelopen jaar slecht om te zijn gegaan met de crisis en eiste daarom toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie. Maar de rechtbank heeft deze vraag tot twee keer toe afgewezen. Waarnemers zien het gedrag van Frans-Italiaanse bedrijven vooral als een middel om overnameprijs te verlagen of zelfs onder de deal uit te komen.

×