Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

GrandVision neemt Charlie Temple over

GrandVision, het moederbedrijf van franchiseformules Pearle en Eye Wish, neemt online opticien Charlie Temple over. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend, zonder financiële gegevens te melden. GrandVision maakte dezelfde dag bekend dat oud-Etos-topman Jan-Derek Groenendaal op 1 maart a.s. begint als Managing Director van GrandVision. Hij volgt de ontslagen Leo van Welij op.

“Charlie Temple blijft onafhankelijk bestaan, maar het profiteert wel van de wereldwijde synergiën van het moederbedrijf,” aldus GrandVision. Ook het managementteam, met CEO en oprichter Leon Planken, blijft ongewijzigd.

Stephan Borchert, CEO van GrandVision, laat tegenover RetailNews weten dat de overname een belangrijke stap is in de ‘digitale roadmap’ van het bedrijf. Het stelt het bedrijf volgens hem in staat in een veel hogere tempo een sterkere positie op te bouwen in de online brillenmarkt. “Charlie Temple is een logische toevoeging aan onze bestaande business in de Beleux en zal dienen als een platform voor internationale expansie in het segment van pure play online brillenverkoop.”

Charlie Temple krijgt volgens Leon Planken elke maand tienduizend nieuwe klanten bij. Een op de twintig brillen op sterkte in Nederland komt nu van de etailer. Het bedrijf werd een jaar na de oprichting in 2017 verkozen tot RetailRookie of the Year.

Nieuwe Managing Director GrandVision

Onlangs werd duidelijk dat van Welij is ontslagen na interne klachten over agressief gedrag, alcoholmisbruik, vriendjespolitiek en het creëren van een angstcultuur. De van Ahold Delhaize overgekomen Groenendaal betreed maart a.s. zijn nieuwe functie. Hij was hier sinds halverwege vorig jaar Senior Vice president Strategic Projects. Hiervoor was hij vier jaar lang Managing Director van Etos en eerder bekleedde hij directiefuncties bij A.S. Watson’s formules ICI PARIS XL en Kruidvat.

×