Groei voor brillenketen Hans Anders

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Hans Anders is voornemens dit jaar minstens tien nieuwe ‘brand stores’ te openen. Dit zijn grote vestigingen met een uitgebreidere collectie. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Hans Anders zag de omzet flink groeien, terwijl veel winkelketens het moeilijk hadden vorig jaar. De formule heeft ook winkels in België, Frankrijk en Zweden en behaalde daarmee een omzet van meer dan 171 miljoen euro. In 2014 was dit 8,5 procent minder. Naar eigen zeggen heeft Hans Anders daarmee het beste boekjaar achter de rug uit zijn 33-jarig bestaan. Volgens het bedrijf viel de operationele winst 40 procent hoger uit dan in 2014.

Algemeen directeur Remco Boerefijn geeft aan dat de huidige zeven brand stores een hoofdrol spelen in de toekomstplannen van Hans Anders. “Iedere verbouwing leidt telkens binnen enkele maanden tot een fors hogere omzet van de vestiging”, aldus Remco. Hans Anders heeft in totaal 250 winkels in ons land. Dit jaar zullen daar twintig vestigingen bijkomen.

Hans Anders gaat steeds meer dure merken opnemen in de collectie om daarmee omzetgroei te kunnen realiseren. Daarnaast blijft de formule ook brillen aanbieden tegen lage prijzen. De vernieuwde webshop en de stijgende verkoop van hoortoestellen zorgen ook voor een groei in opbrengsten in 2016.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website