Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Groeipotentie Used Products: “Consumenten worden ‘groener’ en prijsbewuster”

De Zaanse franchiseformule Used Products koopt en verkoopt gebruikte, maar ook nieuwe producten. De klant wordt direct cash uitbetaald en de franchiseformule verkoopt deze producten weer door, mét garantie. “Wij zien dat klanten het tegenwoordig heel normaal vinden om tweedehands te kopen en te verkopen. Dat taboe is er gewoon helemaal vanaf”, vertelt Bas Hofte, CEO Used Products Franchise. Consumenten realiseren zich ook dat gebruikte producten nog geld waard zijn. De franchiseformule ziet ook dat mensen zich bewust worden van hun bijdrage aan een groene samenleving.

Hofte vervolgt: “Waarom zou ik € 800 voor een nieuwe smartphone betalen als ik hem ook bij Used Products kan halen, met garantie in hele goede kwaliteit, voor misschien wel de helft van de prijs.” Klanten ruilen ook vaker gebruikte producten in. Iemand levert bijvoorbeeld zijn iPhone in en koopt vervolgens met een kleine bijbetaling de allernieuwste iPhone ook weer bij Used Products. “Waar we naar streven zijn hele mooie winkels die niet als tweedehands winkels aanvoelen. Een winkel waar de klant zich prettig en comfortabel voelt.”

Bijsturen met data

Ondernemers van Used Products krijgen goede ondersteuning en training vanuit het hoofdkantoor, ze hebben verder een eigen webshop en website plus een onlinekassasysteem. Een franchisemanager begeleidt de ondernemers in het binnen- en buitenland. Op basis van de data van het onlinekassasysteem kan de franchisemanager de ondernemers waar nodig bijsturen. Denk dan aan te behalen marges en het soort product wat wordt ingekocht.

Groeipotentie in binnen- en buitenland

De franchiseformule gelooft sterk in de combinatie van online met offline. “Wij zien dat mensen zich online oriënteren en dan bijvoorbeeld bij ons in de winkel de producten nog fysiek komen bekijken voordat ze het aanschaffen”, vertelt Hofte. Voor zowel Nederland als het buitenland, is de franchiseformule op zoek naar nieuwe, commerciële ondernemers die het concept verder willen uitrollen. “Als franchisenemer profiteer je van onze jarenlange ervaring, volledige training en begeleiding, een onlinekassasysteem en eigen je website en webshop.”

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Used Products![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×