Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

GroenRijk helpt onderzoek naar kinderkanker

18 december 2018
Veel van de inwoners van Geldrop en omstreken hebben hun oude kerstballen ingeleverd bij GroenRijk en daar voor in de plaats, nieuwe gekocht van KiKa. Van de kerstballen die van KiKa gekocht worden wordt er € 2,50 aan KiKa gegeven.

Met de kerstballen die door de inwoners zijn ingeleverd is een kerstwand gebouwd in de ingang van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Een aantal leerlingen van een lokale basisschool heeft hieraan meegewerkt. Maandag 17 december 2018 werd de kerstwand gepresenteerd aan Ingrid Wolf, voorzitter van de raad van bestuur.

Hartverwarmend

“Hartverwarmend hoe inwoners van Geldrop gehoor hebben gegeven aan deze actie voor het goede doel Kika. Een mooie bijkomstigheid is dat bezoekers van ons ziekenhuis tijdens de Kerstperiode mee kunnen genieten van deze kerstwand.”, aldus Ingrid Wolf.

 

Kika-kerstballen

Op de Kika-kerstballen die mensen kunnen kopen bij het tuincentrum staan tekeningen, gemaakt door vier kinderen met kanker: Femke, Vera, Roos en Judith. Zij hebben elk hun eigen verhaal en gevoelens bij hun ziekte, die ze op deze manier kunnen uiten. Tijdens de chemotherapieën heb ik in het ziekenhuis heel veel getekend. Zo ging de tijd snel. Tijdens een “rotsituatie” kon ik toch met iets leuks bezig zijn. Het was een mooie en leuke afleiding om deze kerstbal te tekenen”, aldus Roos van 14 jaar.

Geld naar onderzoek

Kika is een organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Onder andere de vestigingen van GroenRijk verkopen de KiKa-kerstballen. De tuincentra maken hier geen winst op. De ballen kosten 4,95, maar na aftrek van de btw, de productiekosten en het transport blijft er 2,50 euro over voor de strijd tegen kinderkanker. Uiteindelijk hopen de deelnemende tuincentra 250 duizend euro te verdienen voor het onderzoek naar kinderkanker.

×