Groot aantal franchise-winkels Esprit failliet verklaard

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Afgelopen woensdag heeft de rechtbank in Rotterdam twaalf franchise-winkels van Esprit failliet verklaard. Dat maakt Rtlnieuws.nl bekend. Het hoofdkantoor van Esprit heeft dit bevestigd.

Esprit benadrukt dat het specifiek gaat om de franchise-winkels waarover faillissement is uitgesproken. Esprit zelf is niet failliet. Er zijn in totaal 57 franchise-winkels van Esprit in Nederland. RetailNews.nl maakt tevens bekend dat ook winkels van Gerry Weber, Betty Barclay, B&B, Street One en Sandwich failliet zijn. Esprit geeft aan dat het gaat om 12 franchise-winkels die de deuren gaan sluiten. Volgens RetailNews.nl betreft het 13 winkels.

Volgens de retail-website gaat het om moederbedrijf Arpi en de zusterbedrijven Lise, Jeni en Pebo. De winkels bevinden zich vooral in Zuid-Holland, waaronder in Dordrecht, Gorinchem, Spijkenisse en Zoetermeer. Het hoofdkantoor van het moederbedrijf is gevestigd in Dordrecht. Curator Arthur Ammerlaan laat weten aan retailnews.nl dat alle winkels en het hoofdkantoor nog gewoon open zijn. Een aantal geïnteresseerde partijen heeft zich al gemeld om een mogelijke doorstart te realiseren voor zo veel mogelijk winkels.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.