Groot aantal ondernemers mist fiscale voordelen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Een groot aantal ondernemers mist belangrijke fiscale voordelen. Dat blijkt uit de fiscale scan van Fonkel waar ruim 700 ondernemers aan meededen. Wel of geen leaseauto, advies over de kleineondernemersregeling, investeren om je zaak energiezuiniger te maken en tegelijk een fiscaal voordeel krijgen… Juist op deze momenten wanneer goed advies essentieel is, gaat de nieuwe accountant Fonkel ondernemers helpen uitblinken.

Traditionele accountants willen vaak wel over deze voordelen adviseren, maar onder de stapels papier komt het er vaak niet van. Zo blijkt ook uit de fiscale scan van Fonkel. Fiscale voordelen voor energiezuinige maatregelen worden door 57% van de ondervraagde ondernemers niet benut. 54% van de ondernemers geeft aan niet te weten wat de kleine ondernemersregeling inhoudt. 74% van de ondernemers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, terwijl de premie aftrekbaar is. Ook mist 91% van de bedrijven subsidiemogelijkheden voor BBL-leerlingen. “Zowel qua advies als op operationeel en fiscaal gebied liggen er veel kansen” legt Martin van den Berg, directeur van Fonkel uit.

Moderne dienstverlening met aandacht

Martin van den Berg vervolgt: “Fonkel geeft de ondernemer ten opzichte van de traditionele accountant ongewoon veel advies en aandacht. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, zien wij de administratie niet als omzetgenerator maar als middel om goed advies te geven. Daarom doen we de administratie tegen kostprijs. Dit dwingt ons tegelijk om technisch voorop te lopen. Met geavanceerde koppelingen, een handige online webshop en een systeem gebaseerd op Betty Blocks, kunnen we acht keer sneller kunnen dan met traditionele methodes.

Bekijk de resultaten en inzichten.

https://metfonkel.nl/fiscale-scan/onderzoek-fiscale-kansen-ondernemers/

Over Fonkel

Fonkel maakt ondernemers attent op kansen en risico’s. Met een eigen adviseursteam, ruime openingstijden, een jaarplan en online toekomstgerichte dashboards kunnen ondernemers hun koers bepalen en deze vasthouden. Kijk op www.metfonkel.nl voor meer informatie.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.