Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Groot kappersnetwerk ontstaan na joint venture

Met de joint venture van Provalliance Nederland en Wave International ontstaat een netwerk van 375 kapsalons. Kapperketens Cosmo Hairstyling, Brainwash en Team Kappers komen daarmee onder dezelfde eigenaar.

Europees marktleider

Met deze 375 kapsalons vormt de combinatie het grootste netwerk in de Benelux. Tezamen hebben de ketens een omzet van honderd miljoen euro. Provalliance is sinds vorig jaar al eigenaar van tweehonderd Brainwash-salons. Het Franse moederbedrijf nam begin dit jaar ook de winkels van Yes! Kappers over. Provalliance is Europees marktleider en het op één na grootste kappersbedrijf ter wereld. Wave International heeft momenteel 150 franchisevestigingen van de formules Cosmo Hairstyling en Team Kappers.

Marktgebied Provalliance

“In de zeer gefragmenteerde kappersmarkt is Provalliance een ‘solide platform’ voor versnelde groei van de vier aangesloten ketens en verdere consolidatie,” aldus CEO Marc Aublet. “Met de vier merken bestrijkt het concern in Nederland alle marktsegmenten, van budget tot premium. ”Het samengaan van Provalliance met Wave zorgt ervoor dat de Nederlandse markt op de Franse na het grootste marktgebied wordt van het Franse bedrijf.

Met de samenwerking tussen de beide partijen komen de ‘disruptieve technologische benadering’ van Wave en de commerciële ervaring van Provalliance samen, zegt Wave-topman Laurens van de Vijver. “Door de grotere schaal kunnen we de ingeslagen weg versnellen.”

Wave International van oprichter Ben Angelier werd begin 2013 overgenomen door Nobel Capital Partners. Sindsdien investeerde het kappersconcern veel in data en technologie, waardoor een eind werd gemaakt aan de dalende omzetlijn.

×