Groothandel denkt aan vervolgstappen tegen fusie D.I.O. en DA

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

D.I.O. drogisterijen franchise

Drogisterijgroothandel Vriesia is verbaasd over de fusie tussen Holland Pharma en FACO, de moederbedrijven van DA en D.I.O. drogisterijen. De groothandel liet eerder al weten bang te zijn dat er door de fusie te veel macht bij het fusiebedrijf zou komen te liggen. Vriesia denkt dat deze fusie nadelige gevolgen zal hebben voor zowel ondernemers als consumenten.

Door de fusie gaan ongeveer 400 van de 550 drogisterijen onder één naam door. Vriesia denkt dat de markt hierdoor gedomineerd zal worden door een beperkt aantal partijen. “Er ontstaat een groot machtsblok met drie ketens met bijna zeventig procent marktaandeel”, aldus Vriesia op Retailnews.nl. “Het assortiment gaat verschralen, winkels moeten inkrimpen in bezetting en ongetwijfeld zal een grote groep zelfstandige drogisterijen het op termijn niet kunnen bolwerken.”

De drogisterijgroothandel denkt aan vervolgstappen tegen de fusie. Vriesia kreeg dinsdag te horen dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de fusie goedkeurde. De toezichthouder is van mening dat er voor consumenten voldoende keuze zou blijven in het aanbod van verschillende drogisterijen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website