Grote online concurrentie in de modebranche

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De modebranche telt in franchise momenteel omstreeks de 27 formules, die samen zo’n 858 franchise vestigingen beheren. Het afgelopen jaar is het aantal franchise vestigingen in de mode afgenomen met -0.35%.

Deze afname heeft met name te maken met de grote concurrentie van online spelers. Webshops als Zalando concurreren hevig met franchisenemers. Marges op producten blijven krimpen en online spelers maken minder kosten. Dit blijkt ook uit de omzetcijfers. De modebranche heeft in franchise het afgelopen jaar -8,96% minder omzet gemaakt.

Deze ontwikkeling staat haaks op de trend die de branche als geheel heeft. In 2016 groeide de omzet van de branche als geheel namelijk met 1,9%. Dit is mede door de aantrekkende economie en de komst van niet-franchise spelers als Primark. Samen met de puur online spelers zorgen ze voor het gat in de omzet tussen franchise en de branche als geheel.

Toch zijn er nog altijd franchiseformules in de mode die goede zaken doen.

De grootste franchise formule in mode is nog altijd Shoeby met zo’n 189 franchise vestigingen. Daarnaast heeft McGregor onlangs besloten ook verder uit te breiden in franchise.

Top 10 mode formules in Nederland

Mode
Formule Vestigingen
1 Shoeby 189
2 Livera 100
3 Hunkemöller 82
4 Only 58
5 Esprit 57
6 ECCO 56
7 The Athlete’s Foot 55
8 Line Footwear 51
9 Lake Side 33
10 Sandwich 30

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise