Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Grote vraag naar ViaViela Vakopleiding

Sinds ViaViela vorig jaar is gestart met haar eigen opleidingstraject voor startende gastouders, is het animo voor deelname aan de vakopleiding groot. In een paar maanden tijd zijn al meer dan 200 gastouders opgeleid, en dit aantal zal alleen maar groeien. De ViaViela Vakopleiding is een logisch vervolg op het reguliere opleidingstraject dat iedere gastouder in Nederland moet volgen om als erkend opvangprofessional aan de slag te mogen. In de vakopleiding leren gastouders meer over het runnen van een eigen gastouderopvang: van het promoten van de eigen opvang tot het creëren van financiële zekerheid.

Als gastouderbureau helpt ViaViela gastouders graag bij alle aspecten van gastouderopvang. Daarom wordt aan (startende) gastouders een compleet opleidingstraject, zodat zij hun opvang vanaf dag één professioneel en vakkundig neer kunnen zetten. Door gastouders alle tools in handen te geven om een stevige basis te leggen voor hun opvang, beginnen zij goed voorbereid aan hun nieuwe avontuur als zelfstandig opvangprofessional.

Vakopleiding: vooral heel praktisch

De ViaViela Vakopleiding bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten, verdeeld over een periode van drie maanden, komen de volgende onderwerpen aan bod: professioneel ondernemen, pedagogisch handelen en effectief communiceren. Alle veelvoorkomende praktische zaken waar de gastouders mee te maken krijgen, worden besproken. Daarnaast volgen de gastouders online cursussen en wordt er gewerkt aan een eigen Gastouderplan dat bestaat uit: een promotieplan, financieel plan, pedagogisch werkplan én communicatieplan. Na het afronden van de vakopleiding, ontvangt de gastouder een Bewijs van Deelname en kan de gastouder aan de slag met de uitvoering van het zelf opgestelde Gastouderplan.

Een stevige basis voor succes

De reacties van gastouders die de vakopleiding hebben gevolgd, zijn enthousiast. Zo vertelt gastouder Linda: “De vakopleiding is ontzettend praktijkgericht. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je als gastouder je eigen uurtarief bepaalt en hoe je je pensioen regelt. Maar ook hoe je een lastiger onderwerp met ouders bespreekbaar maakt. Als gastouder weet ik precies hoe ik met kinderen om wil gaan, de vakopleiding heeft ervoor gezorgd dat ik nu ook weet hoe ik andere zaken rondom mijn eigen gastouderopvang wil invullen.”

Als gastouderbureau blijft ViaViela nieuwe manieren ontwikkelen om gastouders op de beste manier te ondersteunen. Daar profiteren ook de franchisenemers van.

Ben jij ook geïnteresseerd in franchisen bij ViaViela? Neem dan vrijblijvend contact op!

×