Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Gustoso Groep verwelkomt een zusje in de familie – deelname in het Nederlandse restaurantconcept ’t Zusje!

De Gustoso Groep heeft een meerderheidsbelang verworven in de populaire Nederlandse restaurantketen ’t Zusje. De in Duitsland opgerichte groep breidt hiermee zijn portfolio uit tot in totaal acht groeiende horecamerken. ’t Zusje, bekend om haar unieke internationale tapasconcept, exploiteert momenteel 36 restaurants in Nederland. Hieronder bevinden zich drie eigen vestigingen en 33 franchisevestigingen, waarmee ’t Zusje de derde grootste horecaketen van Nederland is. De systeemomzet van de Gustoso Groep zal door de integratie stijgen naar ongeveer 200 miljoen euro per jaar.

  • De Gustoso Groep is één van de snelst groeiende restaurantgroepen op de markt met meer dan 170 restaurants in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en nu ook Nederland, door een meerderheidsbelang in ’t Zusje.
  • Het internationale tapasconcept ’t Zusje is met 36 locaties de derde grootste restaurantketen in Nederland.
  • Eerste stappen in Duitsland: ’t Zusje is van plan om het populaire restaurantconcept vanaf volgend jaar uit te breiden in Duitsland.
Uniek concept en sterke samenwerking

’t Zusje staat voor een bijzondere ervaring: gasten kiezen twee tapasgerechten per persoon en per rondje, waar ze vervolgens in een gezellige setting van kunnen genieten. De prijs voor een rondje ligt rond de €8. De nadruk ligt op de beleving en de kwaliteit van het eten. In 2023 bezochten meer dan 1,5 miljoen gasten ’t Zusje. Voor 2024 worden er meer dan 1,7 miljoen gasten verwacht. De geschiedenis van het merk is nauw verbonden met de oprichters en hun tweelingkinderen – de zoon noemde zijn zus liefkozend “zusje”, wat uiteindelijk tot de naam ’t Zusje heeft geleid.

De oprichter van ’t Zusje Peter Smits blijft ook na de overname door de Gustoso Groep in zijn functie. “We zijn erg blij dat we in de Gustoso Groep zo’n ervaren en professionele partner hebben gevonden. De Gustoso Groep biedt ons alles wat we nodig hebben om ons concept succesvol uit te breiden en naar Duitsland te brengen.”

Met een systeemomzet van bijna 70 miljoen euro en 36 vestigingen in Nederland heeft het bedrijf van Peter Smits sinds de oprichting een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het succesverhaal begon in 1998 met een klein lunchrestaurant dat alleen ’s middags open was. Het huidige concept en de huidige naam bestaan echter pas sinds 2009 en de eerste franchise werd geopend in 2013.

Uitbreiding gepland in Duitsland

Volgend jaar al wil ’t Zusje haar eerste restaurants openen in Duitsland, in eerste instantie dicht bij de Nederlandse grens. Deze uitbreiding wordt mogelijk gemaakt door de uitgebreide ondersteuning en expertise van de Gustoso Groep. Dr. Nico Engel, Managing Director van de Gustoso Groep, ziet een groot potentieel in de fusie: “’t Zusje is een innovatief concept dat perfect de tijdgeest vat: een gezellige, luxueuze sfeer in combinatie met een buitengewoon culinair concept dat alle smaken aanspreekt. De duidelijke positionering als ‘destination restaurant’ in combinatie met een sterk nationaal merk en het bijbehorende internationale expansiepotentieel maakt ’t Zusje de ideale aanvulling.” De transactie zal naar verwachting in juli 2024 worden afgerond en wordt momenteel beoordeeld door de relevante mededingingsautoriteit.

Gustoso Groep op koers voor groei

Met de integratie van ’t Zusje is de Gustoso Groep gegroeid naar meer dan 170 locaties in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Hierdoor heeft de groep een systeemomzet van ongeveer 200 miljoen euro. Naast ’t Zusje omvat de Gustoso Groep ook de merken Cotidiano, Ciao Bella, Otto’s Burger, 60 seconds to napoli, Ruff’s Burger, Burgermeister en Cucina. Het doel is om oprichters van veelbelovende gastronomische concepten te ondersteunen op hun weg naar marktleiderschap. Met de integratie van ’t Zusje breidt de Gustoso Groep haar portfolio uit met nog een sterk en uniek concept dat klaar is om de Europese markt te veroveren.

Ontvang gratis meer informatie over ’t Zusje

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

’t Zusje

×