Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Haal de wijngaard naar je winkel bij CAVAVIN

Paul Las van Bennekom werkte ruim 20 jaar voor Disney. Hij was mede verantwoordelijk voor Disney Stores en Disney Stores Online en reisde de hele wereld over. Vanwege zijn grote interesse voor wijnen besloot Paul het roer om te gooien: hij kocht een oud kasteel midden in de wijnstreek Loire. Al gauw kwam hij in contact met Olivier Mermuys, algemeen directeur van CAVAVIN, die zijn succesvolle wijnformule graag wou uitbreiden. Dit contact was het begin van de expansie naar Nederland en Vlaanderen.

In veel landen is CAVAVIN al jaren een bekend begrip: de formule telt inmiddels bijna 200 vestigingen in 13 verschillende landen. Begin dit jaar heeft de van oorsprong Franse formule de uitbreiding naar Nederland en Vlaanderen aangekondigd. De formule is op zoek naar ondernemers met een grote passie voor wijn, die klanten een unieke ervaring willen bieden door de wijngaard naar de winkel te brengen.

Passie boven kennis

Wijnkennis is cruciaal om een wijnwinkel te runnen, maar bij CAVAVIN heeft passie de eerste prioriteit. “Kennis kan je leren, passie niet,” stelt Paul. “Een potentiële franchisenemer hoeft niet gelijk een product expert te zijn.” Franchisenemers bij CAVAVIN worden ‘cavisten’ genoemd. Zo krijgt een startende franchisenemer een drie weken durende CAVIST-opleiding. Bovendien worden de franchisenemers getraind in Food pairing, zodat je mensen die van lekker en vers eten houden, de juiste wijnen hierbij kan adviseren.

Jouw onderneming, jouw assortiment

Het unieke aan CAVAVIN is dat een franchisenemer zelf bepaald welke wijnen er op de plank komen te staan. “Je bent hier volledig vrij in, als het aanbod maar perfect aansluit bij de locatie en regio.” De formule werkt hecht samen met een honderdtal aangesloten wijngaarden. Als franchisenemer sta je direct in contact met de wijnboeren op deze wijngaarden. “De lijntjes zijn super kort. Hierdoor ontstaat er een unieke prijs-kwaliteit verhouding. Zo kan je unieke wijnen verkopen tegen een scherpe prijs,” aldus Paul. Ook het contact tussen de franchisenemers en het hoofdkantoor is intensief en persoonlijk. “Ondernemen bij onze formule betekent dat je onderdeel wordt van de CAVAVIN-familie.”

Cavist worden?

Een groot deel van onze ondernemers zijn mensen die niet uit de wijnindustrie komen, maar wel altijd passie hebben gehad voor wijnen. “Persoonlijk vind ik het erg interessant om potentiële ondernemers bij te staan, die net als ik, een radicale carrièreswitch durven te maken. Niets is mooier dan mensen te steunen die durven te kiezen voor hun passie,” aldus Paul.

Kortom: bij CAVAVIN draait alles om het verhaal achter jouw product. Wil je graag extra informatie ontvangen over de formule? Vraag dan gratis en vrijblijvend informatie aan via onderstaand formulier.

 

Ontvang gratis meer informatie over CAVAVIN

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

CAVAVIN

×