Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Halal Fried Chicken gaat weer open na zware periode

De Halal Fried Chicken (HFC) vestiging aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam zal binnenkort haar deuren weer openen. Na dertien maanden onderzoek naar meerdere geweldsincidenten ziet de gemeente geen reden meer om de vergunning te weigeren.

In 2017 werd er brand gesticht in de vestiging, en er werd voor de deur van de vestiging een wapen afgevuurd op een man zijn been. Ook werd er minder dan een maand later, net buiten het restaurant, HFC-oprichter Ali Kaynak geliquideerd. Er werd een onderzoek gestart door de politie en de gemeente besloot dat de zaak voorlopig moest sluiten.

Moeilijke periode

Momenteel, dertien maanden na de start van het onderzoek, mogen de eigenaren van de franchisevestiging hun werkzaamheden weer voortzetten. Zij hebben een zware periode achter de rug, vertelt Hasan Çolak. “We zijn gedeeltelijk rondgekomen van ons eigen vermogen, deels van leningen. Maar het was echt heel moeilijk.”

Çolak had wel begrip voor de beslissing van de gemeente om de zaak te sluiten na de incidenten, maar hij was er wel gefrustreerd over. “Wij hadden totaal niets te maken met die incidenten. Wij zijn franchisenemers en hebben ook niks te maken met de oprichters. Wij zijn een veilig restaurant.”

Veel vraag

Ook de gemeente kwam tot deze conclusie toen zij halverwege december aan Çolak en zijn partners mededeelden dat zij hun HFC vestiging weer kunnen heropenen. De ondernemers zijn direct aan de slag gegaan met het opknappen van het restaurant. “Elke keer dat wij sindsdien het pand inliepen, kwamen er mensen naar ons toe en vroegen, “wanneer gaan jullie open? ik heb zin in kip”, aldus Çolak.

×