Halfords heropent webshop

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Halfords beschikt een jaar na de doorstart weer over een webshop. Omnichannelmanager Robin van Olphen laat aan RetailNews weten: “Alle ruim vijftig winkels van de keten zijn aangesloten op de webshop. Het is nu weer mogelijk om online bestellingen zowel in de winkel af te halen als te retourneren.”

In eerdere berichten werd gemeld dat Halfords in oktober vorig jaar het faillissement aanvroeg voor de 102 eigen vestigingen. De 28 franchisezaken van de formule vielen buiten het faillissement en maakten met enkele maanden vertraging een doorstart. Voor deze franchisenemers is de webshop weer heropend.

De franchisenemers zijn eigenaar van de winkelketen. Hierdoor is er geen tweede partij die belang heeft bij de webshop. “De kosten voor de webshop worden door de franchisenemers betaald en de omzet komt terecht bij het filiaal waar de order valt”, aldus van Olphen. Alle bestellingen die binnenkomen worden vanuit de winkels verstuurd. Er is dus geen centraal magazijn.

Van Olphen laat weten dat de webshop sinds begin deze maand online is. “De webshop bevindt zich nog in de eerste fase. Eind januari verwachten we dat de website live is, zoals wij hem voor ogen hebben.” De fiets- en autoaccessoires specialist is nog bezig met het realtime inzichtelijk maken van de actuele voorraad per winkel, zodat klanten aan de hand van de levertijden de bestelling kan plaatsen.

De webshop is niet geheel volgens planning gelanceerd. Deze moest namelijk afgelopen september al volledig gereed zijn voor gebruik. De webshop moet als online verkoopkanaal een belangrijke rol spelen in de nieuwe omnichannel strategie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website