Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hamdy Taha nieuwe franchisenemer DA

Hamdy Taha opende na een flinke verbouwing op 5 november jl. de deuren van zijn DA-vestiging. Waar hij voorheen een eigen horecabedrijf runde, besloot hij het roer volledig om te gooien. Taha volgde verschillende opleidingen tot drogist. Uiteindelijk maakte hij de overstap naar een filiaalbedrijf in de drogisterijwereld. De droom om een eigen drogisterij te runnen bleef aanwezig. Nadat meerdere mogelijkheden de revue passeerden, kwam de DA vestiging in het centrum van Utrecht vrij.
Van aardwetenschappen naar drogist

Taha startte in zijn vaderland Egypte met de studie aardwetenschappen en de wens om in Nederland af te studeren. Bij aankomst in Nederland bleek dit niet zo makkelijk. “Stilzitten is niks voor mij, dus startte ik een horecabedrijf. Het ondernemersschap beviel goed, alleen mistte er iets.” Zo besloot Taha om verschillende opleidingen te volgen tot drogist en ging hij werken bij een drogisterij. Met 21 jaar ervaring op de teller bleef zijn droom van een eigen drogisterij overeind.

Droom uit laten komen tijdens corona

Middenin de jonge, gerenoveerde wijk op het Willem van Noortplein kon Taha zijn droom werkelijkheid laten worden. “Tijdens de coronacrisis werken banken moeilijk mee, zijn leveranciers voorzichtig en is ondernemen een ware kunst geworden. Een uitdagend overnametraject dus”, aldus Taha. Met de bemiddeling van het acquisitie- en expansieteam van DA en de inzet van de ondernemer, is het dan uiteindelijk toch gelukt. Na een grondige verbouwing gingen de deuren open. “Helaas niet met een groot feest in verband met de tweede coronagolf, maar wel met veel feestelijke aanbiedingen en lokale acties.”

Taha oriënteert zich op een franchiseformule dat servicegericht is, hem de ruimte geeft om zijn advies richting klanten te verbreden en waar hij zijn eigen assortiment samenstelt. Dit vindt hij bij DA. Want wat Taha het allerbelangrijkst vindt is naar behoefte zijn klanten advies geven en op maat gezondheidsproducten leveren.

Over DA drogisterijen

De DA-formule is dé franchise formule voor de zelfstandige drogisterij-ondernemer en met meer dan 200 vestigingen in Nederland zijn zij goed vertegenwoordigd. Als specialist op gebied van gezondheid en schoonheid, richt DA zich op het geven van passend advies en goede service aan de klant.

[box]Wil je ook ondernemen bij DA? Klik dan hier.[/box]
×