Hampshire Hotels stopt met franchise

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Hampshire Hotels stopt met franchise

Hampshire Hotels heeft besloten om te stoppen met franchise. Het bedrijf bestaat op dit moment uit 55 hotels waarvan 33 met een licentieovereenkomst. De formule wil zich meer gaan richten op het hoger maken van de kwaliteit en het scherper positioneren van het merk.

Sinds de oprichting van Hampshire Hotels biedt het bedrijf met haar licentieproduct ondersteuning op het gebied van distributie, merk en inkoop. Maar door de veranderingen in de hotelmarkt heeft Hampshire besloten dat de formule niet langer werkbaar is. De formule gaat de focus verschuiven naar hun eigen hotels. De formule zal tot 2020, wanneer het laatste franchise-contract afloopt, ondersteuning blijven bieden aan de franchise hoteliers.

De algemeen directeur van Hampshire Hotels Léon Dijkstra laat op zakenreis.nl weten dat dit noodzakelijk was om rendabel te blijven. “Bij een franchiseproduct is schaalgrootte essentieel en in de huidige hotelwereld zijn alleen de mondiale spelers nog in staat deze formule rendabel te exploiteren. Wereldwijde distributiekracht is hierbij de sleutel tot succes en die ambitie heeft Hampshire Hotels niet. In plaats daarvan willen we ons juist richten op Nederland en het optimaliseren van wat onze eigen hotels te bieden hebben. We gaan Hampshire Hotels opnieuw positioneren als een groep Nederlandse kwaliteitshotels, waarbij merkbeleving en gasttevredenheid centraal staat.”

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.