Hampshire stopt met franchise

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Hampshire Hotels stopt met franchise

Franchiseformule Hampshire gaat alle eigen vestigingen ombouwen tot Eden Hotel, dit meldt Misset Horeca. De franchisenemers vinden het jammer dat het hoofdkantoor deze beslissing heeft genomen. Dit zou kunnen betekenen dat het hoofdkantoor stopt met het ondersteunen van de franchisenemers, want Eden Hotels wordt geen franchiseformule. Hampshire heeft op het moment 22 eigen vestigingen.

Een van de franchisenemers van Hampshire vertelt aan Misset Horeca: “Als franchisenemers kunnen wij niet meer geloven dat Hampshire de komende jaren nog zijn verplichtingen kan nakomen. Wij worden op deze manier gedwongen vroegtijdig de contracten op te zeggen. In april 2016 zijn de franchisecontracten nog verlengd. Toen werd er een nieuwe strategie en andere franchisefee aangekondigd. Vanuit het hoofdkantoor werd verplicht om online alle eigen namen te verwijderen of te wijzigen.”

Kwaliteit neemt juist toe

Volgens Leon Dijkstra, directeur van Hampshire, hoeven de franchisenemers nergens bang voor hoeven te zijn en zal de kwaliteit van de ondersteuning naar franchisenemers alleen maar beter worden. “Onze collega’s van het ondersteunend kantoor kunnen zich focussen op een kleinere club hotels. Dat werkt juist met twee merken prettiger als met één. Als een groep als Accor met gemak 16 merken kan verkopen, kunnen wij dat ook wel met twee.” Verder vertelt Dijkstra dat als de franchisenemers voor het einde van het franchisecontract willen stoppen, ze geen boete opgelegd zullen krijgen.

Oud vuil

De franchisenemer gaat verder met zijn verhaal over Hampshire: “In de zomer van 2016 werd door Hampshire nog een franchiseraad gevormd, terwijl er begin 2017 diverse mensen van het hoofdkantoor vertrokken, waaronder de sales&marketing manager en de franchisemanager. Toch blijft Dijkstra bij hoog en bij laag beweren dat de service aan de bestaande franchisenemers word voortgezet. Maar ik heb mijn twijfels. Ondanks onze eigen investeringen in het merk Hampshire van afgelopen jaar, worden we nu zo bij het oud vuil gezet.”

Dijkstra vertelt hiervoor begrip te hebben en benadrukt nogmaals dat de franchisenemers nergens zorgen over hoeven te maken. “Ik snap dat het voor licentiehouders wat onverwacht kwam. Maar we willen juist transparant zijn en onze franchisenemers zo vroeg mogelijk in het proces informeren. Zelf weten we ook nog niet precies hoe alles zal verlopen”, aldus Dijkstra.

 

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.