Hans Anders mogelijk in de verkoop

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Hans Anders bekijkt opties om de internationale expansie voor de keten te financieren. De brillenformule bekijkt een drietal opties: verkoop, beursgang en herfinanciering. Investeerders Alpha en AlpInvest hebben ING aangesteld om de mogelijkheden te onderzoeken.

Algemeen directeur Remco Boerefijn geeft aan dat het proces zich nog in een pril stadium bevindt. ‘’In de loop van volgend jaar volgt een beslissing, verwacht hij. We hebben geen haast”, zegt Boerefijn in Het Financieele Dagblad. Hans Anders mikt de komende jaren op internationale expansie. “Dan gaat het niet per se om het aantal landen waarin we actief zijn uit te breiden, maar te groeien in de landen waar we nu aanwezig zijn”.

De brillenformule is actief in België, Zweden en Frankrijk en telt 390 winkels. De omzet van Hans Anders over het lopende boekjaar komt naar verwachting uit tussen de 165 en 175 miljoen euro. Volgens Boerefijn ligt de ebitda-marge tussen de vijftien en twintig procent. De Nederlandse optiekmarkt is goed voor ongeveer 1.2 miljard euro.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website