Hans Anders verkocht aan investeringsmaatschappij 3i

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Alpha en Alpinvest hebben franchiseformule Hans Anders na wekenlange onderhandelingen verkocht aan investeringsmaatschappij 3i. 3i is mede-eigenaar van de ketens Action en Basic-Fit. Het investeringsmaatschappij zegt tweehonderd miljoen euro te willen investeren in de franchiseformule om verdere groei te realiseren. Dit meldde RetailNews onlangs.

“De Europese optiekbranche blijft sterk gefragmenteerd en wij geloven dat er voor een toonaangevende speler in het value for money-segment als Hans Anders enorme mogelijkheden zijn”, zegt partner en head of consumer Robert van Goethem tegen RetailNews. De formule heeft in 2016 een omzet van 192,2 miljoen euro gedraaid, dat is vergeleken met het jaar daarvoor een groei van 12,1%. Ook zijn er 26 vestingen bij gekomen waarvan 5 in Nederland. Daarnaast zijn er veel vestingen verbouwd voor een modernere uitstraling, deze groep behoort tot de brandstore. De internationale formule heeft in Nederland 253 vestigingen, in Zweden 35, in België 105 en in Frankrijk 62 vestigingen.

Marktaandeel winnen

Remco Boerefijn zal de nieuwe leidinggevende worden van de formule. Boerefijn voorspelt dat hij samen met investeringsmaatschappij 3i in de andere landen, waarin de formule werkzaam is, eerst marktaandeel gaat winnen voordat expansie naar nieuwe markten gedaan wordt. Hij laat zich ook uit over het online concurreren, wat voor effect het kan hebben: “Onze website is vorig jaar uitgeroepen tot de beste in de optiekbranche. En je ziet de online spelers nu alsnog fysieke winkels openen, want die combinatie werkt toch het best”, aldus Boerefijn tegenover RetailNews.

De investeringsmaatschappij wilde de formule eerder al kopen maar kwam toen niet overeen met de vraagprijs. Daar is dus nu verandering in gekomen. “Nu konden koper en verkoper elkaar zowel op prijs als op strategie in ieder geval wél vinden”, aldus Boerefijn.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website