Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Happy Italy start to go-concept en wil naar buitenland

04 september 2018
Er duiken steeds meer Italiaanse fastfoodrestaurants op in Nederland. Het van oorsprong Rotterdamse Happy Italy is een van de voorlopers. Dit jaar groeit de formule nog tot negentien vestigingen en er zijn ook grootse plannen voor expansie naar het buitenland, aldus eigenaar Daniel de Blok.

De Blok richtte het Italiaanse concept op in 2011. Inmiddels wordt er een jaaromzet gedraaid van rond de 43 miljoen euro. “Dit en komend jaar openen we een stuk of tien nieuwe restaurants in Nederland. Maar ook vanuit het buitenland is er enorm veel interesse”, vertelt De Blok aan RTL Z. “We hopen volgend jaar de grens over te gaan.”

Happy Italy franchise

Vooralsnog heeft Happy Italy alle vestigingen in eigen beheer, maar Daniel de Blok beraadt zich nu ook over de mogelijkheid te gaan werken met franchisenemers. Er hebben zich inmiddels al geïnteresseerde partijen aangemeld uit onder andere Polen, Frankrijk Engeland, Scandinavië en zelfs uit China. Als het aan Blok ligt, opent Happy Italy in de toekomst in ieder geval veel vestigingen in het buitenland. “Mijn stip op de horizon? Zo veel mogelijk vestigingen openen”, zegt hij.

Happy Italy To Go

De Rotterdamse ondernemer zoekt altijd naar nieuwe ideeën om de klanten tevreden te houden en heeft daarvoor een nieuwe concept bedacht, namelijk Happy Italy To Go. Het is de bedoeling dat dit kleine restaurants worden waar zowel gegeten kan worden als eten kan worden afgehaald. Daarmee wordt ingespeeld op een groeiende markt. De to go-formule richt zich op drukke winkelcentra, stations en andere hightrafficlocaties. In totaal wil De Blok twaalf vestigingen openen met dit nieuwe concept.

×