Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Happy Italy wordt franchiseformule

Happy Italy is een pizza en pasta concept met op dit moment twintig eigen vestigingen. Dit zijn niet alleen restaurants, maar sinds een korte tijd zijn er ook twee To Go-vestigingen bijgekomen. Daniël de Blok, die Happy Italy heeft opgezet, is nu klaar voor franchise.
Zelf de controle

Happy Italy wordt na tien jaar een franchiseformule. Happy Italy heeft een eigen groothandel, transport en productielocatie waar sauzen, pasta’s en het pizzadeeg worden gemaakt. Ook de inrichting is zelf bedacht. Later dit jaar komt daar nog een eigen bestelplatform bij. De Blok heeft graag zelf de controle over zijn concept, maar heeft nu toch besloten om van Happy Italy een franchiseformule te maken.

Franchiseformule

‘’De afgelopen 10 jaar hebben we heel veel opgebouwd. In aantal locaties, naamsbekendheid. De focus was groei.’’ Het is niet zo dat hij nog nooit over franchise heeft gehoord. ‘’Al bij de opening van de tweede vestiging kregen we het verzoek om te gaan franchisen. Dat vond ik toen nog veel te vroeg. Happy was nieuw voor ons. Ik wilde het eerst zelf goed in de vingers hebben’’, aldus De Blok.

Een franchisenemer nam in februari jl. al Happy Italy in Schiedam onder zijn hoeden. De Blok zegt hierover: ‘’Je zit heel anders met zo iemand aan tafel. Het is een ondernemer. Hij gaat er meer dan 100 procent voor. Vecht voor zijn eigen winkel.’’ De Blok heeft het franchisehandboek al gemaakt. ‘’Alles is vastgelegd. 95 procent staat vast. Met een beetje ruimte voor regionale specialiteiten, maar alles wordt wel door ons ontwikkeld en komt uit onze keuken.’’

De voorkeur gaat uit naar ondernemers die meerdere vestigingen willen runnen. De formule wil tien bestaande locaties onderbrengen bij ondernemers en een aantal nieuw te openen vestigingen zoals Roermond, Amsterdam-Noord, Berkel, Rodenrijs, Delft en Venlo. Volgens De Blok kan Happy nog vier keer zo groot worden. ‘’De groei die ik voor ogen heb kan ik niet alleen aan. Om dat goed en gefundeerd te doen gaan we Happy Italy dus franchisen.’’

Er verandert nog meer

Happy Italy wordt niet alleen een franchiseformule. De Blok onthult dat hij Happy’s wil gaan openen langs snelwegen, met een drive-functie. Ook wil hij het assortiment uitbreiden met kip en burgers (vers vlees) en in november 2020 lanceert Happy Italy ook zijn eigen bestelplatform.

×