Helft MKB niet verzekerd tegen ziekte werknemers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

verzekering

Ruim de helft van de het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) blijkt niet verzekerd te zijn voor ziekte van werknemers en voor ongevallen op de werkvloer. Dat toont een recent onderzoek van adviesbureau Mercer aan. De hoge kosten zijn voor tien procent van de bedrijven de aanleiding.

Ongeveer de helft van de ondervraagde bedrijven blijkt geen dekking te hebben voor zieke werknemers. Als gevolg lopen zij het risico twee jaar loon door te moeten betalen aan een zieke werknemer. Verder bespaart 60 procent van de ondernemers op een ongevallenverzekering en ook het arbeidsongeschiktheidsrisico wordt door bijna de helft voor lief genomen.

Verzuimspecialist Verzuimveiling.nl, onderdeel van Sucsez, vult aan dat bedrijven die wel verzekeringen voor het personeel hebben afgesloten het meeste gebaat blijken te zijn bij een verzuimverzekering, een collectieve ongevallenverzekering en ook een goede arbodienst wordt als belangrijk ervaren. De verzekerde bedrijven geven aan dat met name meer zekerheid en goed werkgeverschap de drijfveren zijn voor het afsluiten van een goede dekking.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.