Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA opent tien winkels in Mexico

13 februari 2020
Het Nederlandse bedrijf HEMA heeft van haar plannen uit te breiden naar Amerika werkelijkheid gemaakt. Dit jaar nog openen er tien vestigingen van HEMA in Mexico.

HEMA ziet in Mexico potentieel voor een totaal van 200 winkels.

HEMA internationaal

HEMA is niet nieuw in het internationaliseren, zo hebben ze al bijna 800 buitenlandse vestigingen verspreid over België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en de Verenigde Arabische Emiraten. In Mexico wordt het eerste filiaal van Amerika geopend.

De eerste vestigingen van HEMA Mexico komen in Mexico-stad. Het plan is om in aankomende jaren ook uit te breiden naar andere regio’s in Mexico.

CEO Tjeerd Jegen zegt hierover: ‘’We verwachten met onze typische HEMA-producten in te kunnen spelen op de dagelijkse behoeften van Mexicaanse gezinnen en consumenten. Verder zien we enorme kansen in Mexico vanwege de grootte van het land en de strategische ligging tussen Noord- en Zuid-Amerika’’.

Franchisepartners

De reden dat HEMA naar Mexico komt is de wens om een wereldmerk te worden. Voor Mexico zijn er twee franchisepartners die helpen met de uitbreidingen: Eunsueño Group en Modatelas Group.

HEMA denkt met de franchisepartners in korte tijd veel winkels te kunnen openen.

×