Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA definitief overgenomen door Parcom en Jumbo-familie

17 december 2020
Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de overname van HEMA door Parcom en Mississippi Ventures mogelijk deze week nog rond kwam. Nu is het zover, de bankfinanciering is rond en er is een definitieve overeenkomst bereikt over de volledige overname van alle aandelen van HEMA.

De Ondernemingsraad van HEMA heeft advies gegeven over de overeenkomst. De kapitaalstructuur zal nog aan de Ondernemingsraad worden voorgelegd en er moet nog goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteit worden verkregen. Waarschijnlijk wordt begin februari de transactie afgerond.

Topman van HEMA, Tjeerd Jegen, preekt van een belangrijke mijlpaal voor HEMA. “De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal voor HEMA, omdat de bankfinanciering een cruciale voorwaarde was voor het aangaan van de overeenkomst. Bij afronding van de transactie begin 2021, hebben we niet alleen een gezonde financiële basis met een flink lagere schuldenlast en ruimte om in onze toekomst te investeren, maar ook nieuwe eigenaren die ons voor de lange termijn ondersteunen en HEMA een stabiele operationele basis geven. We kijken uit naar deze volgende fase in de ontwikkeling van HEMA, en hebben er het volste vertrouwen in dat deze transactie in het belang is van iedereen die bij HEMA betrokken is. Met deze overeenkomst kunnen we ons weer volledig richten op onze toekomst, en ons focussen op het leveren van fantastische producten aan onze klanten.”

Ook Firts van Eerd sprak namens Mississippi Ventures: ‘’We zijn er trots op dat we in de gelegenheid worden gesteld om het prachtige Nederlandse Hema over te nemen. En we waarderen in het bijzonder de steun van de drie Nederlandse grootbanken ABN Amro, ING en Rabobank bij deze transactie. Samen gaan we Hema klaarmaken voor een nieuwe fase, met behoud van het bijzondere karakter van het merk en de mensen: de goede prijs-kwaliteitverhouding, de prettige sfeer, het kenmerkende design.”

×