HEMA-eigenaar Boekhoorn zet schulden om in aandelen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Marcel Boekhoorn heeft de schuldenlast van HEMA met 103 miljoen euro omlaag gebracht. De HEMA-eigenaar heeft via zijn investeringsfonds Ramphastos een gedeelte van de schuld van het warenhuis omgezet in aandelen. Voor de schuldpositie van de winkelketen heeft het geen directe gevolgen.

Met de overname van HEMA nam Boekhoorn ook de schuld bij vorige eigenaar Lion Capital over. Het terugdringen van de schulden past bij de langetermijnstrategie die erop gericht is schulden substantieel terug te dringen en te investeren in de ontwikkeling van HEMA. Normaal gesproken valt het uitgeven van extra aandelen niet in goede aarde bij andere aandeelhouders, omdat die daardoor een kleiner percentage van het bedrijf in handen krijgen. Boekhoorn heeft echter alle aandelen in handen, waardoor het geen gevolgen heeft voor anderen.

HEMA werd in oktober 2018 overgenomen van Lion Capital. Daarvoor betaalde Boekhoorn fors minder dan Lion Capital in 2007. HEMA leed een nettoverlies van 233 miljoen euro. Dit was voor een groot deel het gevolg van een afboeking op de goodwill.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.