Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA en Franprix breiden samenwerking uit

HEMA gaat meer van zijn artikelen via de Franse supermarktketen Franprix aan de man brengen. De producten van HEMA komen vanaf deze week in nog eens 44 extra winkels van Franprix te liggen. Hiermee komt het totale aantal Franprix-winkels met een HEMA-schap op 59. Dat meldt De Telegraaf.

Dit past binnen de verwachting van het Nederlandse warenhuis, dat eerder aangaf voor november dit jaar zijn producten in vijftig supermarkten van de Franse supermarktketen te willen hebben liggen. Volgend jaar moeten de HEMA-waren in de schappen van honderden Franprix-winkels liggen.

Franprix

HEMA verkoopt circa 250 producten via supermarkten van de Franse supermarktketen, waaronder keukenartikelen, woningdecoratiespullen, schrijfgerei, kleding en woningtextiel. HEMA is al langer actief in Frankrijk, maar kan door de samenwerking sneller uitbreiden. Franprix heeft in de regio Parijs zo’n achthonderd winkels.

“Onder Franse consumenten is HEMA populair vanwege het vrolijke design van de producten, het duurzame karakter, de kwaliteit en de scherpe prijs”, aldus HEMA.

Samenwerkingen

“We zijn erg tevreden over de samenwerking met Franprix”, zegt topman Tjeerd Jegen van HEMA. “Naast de extra omzet die we via onze schappen in de supermarkten behalen, zien we ook een extra toeloop aan klanten in onze vestigingen die in de buurt zitten van een Franprix-winkel met een HEMA-schap.”

De samenwerking past in de strategie van eigenaar Marcel Boekhoorn om van HEMA een merk te maken, dat in meerdere winkels kan worden gekocht. Eerder dit jaar kondigde HEMA aan voor het eerst spullen te gaan verkopen via andere winkels. Zo werden al samenwerkingen aangekondigd met Jumbo en Wehkamp in Nederland en Walmart in Canada en de Verenigde Staten.

×