Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA gaat samenwerking aan met Walmart

Franchiseformule HEMA neemt de stap naar Noord-Amerika. De Amsterdamse formule gaat onder de naam HEMA Amsterdam samenwerken met de Amerikaanse retailgigant Walmart. Dit laat topman Tjeerd Jegen weten tegenover De Telegraaf.

In eerste instantie zullen de producten van HEMA verkocht worden via het platform van Walmart. Er worden wel zelfstandige winkels geopend in Canada, die in samenwerking met een lokale Canadese partner worden geopend. “De winkels gaan lijken op de Franse winkels”, aldus Jegen tegenover de krant. Er zullen dus geen rookworsten of ander eten worden verkocht, de focus zal op huishoudelijke artikelen en schrijfwaren liggen.

Walmart

Na de overname van Whole Foods door concurrent Amazon, heeft Walmart het roer volledig omgegooid en tientallen miljarden dollars geïnvesteerd in online. Jegen vertelt tegenover de krant veel van de samenwerking met Walmart te verwachten. “Ze zijn naar ons gekomen. Walmart wil nieuwe eigen merken die tegen scherpe prijzen verkocht kunnen worden, om zo de concurrentie met Amazon aan te kunnen gaan.”

Winkels in Canada

“HEMA opent dit jaar nog de eerste winkels in en rond Ontario. Wij denken dat er ruimte is voor vijftig winkels in Canada.” De topman spreekt van een historische stap. “Honderd jaar geleden haalden onze oprichters Leo Meyer en Arthur Isaac het idee van de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij uit de VS en nu gaan wij terug.”

Lees hier het hele artikel op de website van De Telegraaf.

×